Baiki LCD Skrin Vivo Y81i – Putrajaya

Repair LCD Skrin Vivo Y81i Rosak

Paparan skrin berbelang-belang!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Vivo model Y81i milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 8 iaitu Puan Nor Amirah.

Puan Nor Amirah yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani rakan sepejabat beliau telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami untuk bertanyakan perihal masalah yang sedang berlaku keatas fon beliau itu.

Ketika diperiksa, kami mendapati papan skrin pada peranti tersebut jelas menunjukkan gambar yang berjalur-jalur. Ketika ditanyakan adakah fon itu terhempas atau mengalami kemalangan sebelum ini, pemiliknya menafikan perkara tersebut sambil menjelaskan yang ianya terjadi secara tiba-tiba.

Setelah punca kerosakannya dapat dipastikan dengan yakin, kami memberi penerangan kepada pemiliknya berhubung gerak kerja yang akan diambil beserta kos baikpulih yang diperlukan sekiranya beliau mahu membaiki semula fo tersebut.

Tanpa ragu-ragu lagi pemiliknya terus bersetuju dengan kos yang kami tawarkan itu dan berharap fon itu dapat dibaiki semula kerana mahu menggunakannya untuk urusan kerja seharian yang amat penting.

Sebaik sahaja mendapat keizinan pemiliknya, kami memulakan kerja-kerja baikpulih dan dalam masa 40 minit, fon Vivo Y81i milik Puan Nor Amirah dari Presint 8 itupun kembali pulih sebaik sahaja siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki BenAbas gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

LCDDamagedvivo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *