Baiki LCD Skrin Sony Xperia Z – Putrajaya

Skrin Sony Xperia Z Pecah Tak Menyala.

Fon tak boleh hidup selepas terhempas!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Sony model Xperia Z milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 9 iaitu Encik Dzul Aiman.

Encik Dzul Aiman yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian pada awal pagi telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya ianya dapat diperiksa dahulu dan dibaiki semula.

Ketika diperiksa, kami mendapati bahawa permukaan layar skrinnya sudahpun pecah berderai dan pemiliknya menjelaskan yang keadaan itu terjadi disebabkan terhempas ke atas permukaan yang keras tidak lama dahulu.

Kami dapat melihat dengan jelas bahawa terdapat lampu led merah yang menyala setiap kali kami cuba menghidupkan fon tersebut. Ini menandakan bahawa fon tersebut tidak menyala kerana layar skrinnya rosak akibat terjatuh sebelum ini.

Sebaik sahaja mendapat persetujuan dari pemilik fon ini yang mahukan kami menukar set lcd skrin yang baru, kami terus memulakan kerja-kerja penggantian set lcd skrin dan tidak sampai 40 minit, fon Sony Xperia Z milik Encik Dzul Aiman dari Presint 9 itupun kembali menyala dan hidup semula secara normal sejurus ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

LCDDamagedSony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *