Baiki LCD Skrin Samsung J7 Prime – Seri Kembangan

Skrin Samsung J7 Prime Pecah

Garisan hitam muncul selepas fon terjatuh!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Samsung model J7 Prime milik seorang pelanggan kami yang datang dari Bandar Seri Kembangan iaitu Encik Abdul Rahim.

Encik Abdul Rahim yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani anak beliau telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya fon beliau itu dapat dibaiki sehingga kembali seperti keadaan yang sebelum ini.

Sewaktu diteliti, kami mendapati fon tersebut mengalami kerosakan pada bahagian paparan skrinnya. Ini kerana terdapat beberapa belang-belang kehitaman yang terpapar padanya. Hal ini terjadi setelah fon tersebut terjatuh selama beberapa kali sebelum ini.

Sebaik sahaja diterangkan kepada pemiliknya tentang kos baikpulih dan langkah kerja yang akan diambil sekiranya beliau mahukan fon itu kembali normal, beliau terus bersetuju dan meminta kami menyelesaikan masalah tersebut dengan kadar sesegera yang mungkin kerana amat memerlukannya untuk urusan seharian yang amat penting.

Setelah bekerja didalam tempoh masa lebih kurang 40 minit, fon Samsung J7 Prime milik Encik Abdul Rahim dari Seri Kembangan itupun kembali pulih dan berfungsi normal seperti biasa setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

LCDDamagedsamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *