Baiki LCD Skrin Samsung J7 Prime – Putrajaya

Skrin LCD Samsung J7 Prime Pecah

Layar skrin retak selepas jatuh!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Samsung model J7 Prime milik seorang pelanggan kami yang datang dari presint 9 iaitu Encik Azrol.

Encik Azrol yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani ahli keluarga beliau yang lain telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya fon tersebut dapat dibaiki semula kerana amat memerlukannya untuk urusan kerja seharian yang penting.

Ketika diperiksa, kami mendapati permukaan layar skrin fon tersebut telah mengalami keretakan yang agak teruk. Pemiliknya menjelaskan yang hal itu terjadi dek kerana disebabkan ianya baru sahaja terjatuh beberapa hari yang lepas.

Walaupun paparan gambar dan fungsi layar sesentuhnya masih lagi baik, kami tidak dapat menggantikan layar skrinnya sahaja kerana model ini termasuk dikalangan model-model smartphone yang didatangkan khas secara 1 set lcd skrin. Jadi beliau perlu menggantikan keseluruan layar skrin jika mahukannya kembali seperti keadaan asal.

Sebaik sahaja mendapat keizinan dari pemiliknya, kami terus memulakan kerja-kerja penggantian skrin dan tidak sampai 40 minit, fon Samsung J7 Prime milik Encik Azrol yang datang dari Presint 9 itu kembali pulih dan berfungsi normal semula seperti biasa setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman mengendalikan kes-kes kerosakan skrin pada peranti Android & IOS.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

 

Updates

LCDDamagedsamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *