Baiki LCD Skrin Samsung J3 2016 – Putrajaya

LCD Skrin Samsung J3 Rosak

Skrin tak menyala selepas jatuh!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Samsung model J3 2016 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 5 iaitu Puan Nur Asyiqin.

Puan Nur Asyiqin yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani anak-anak beliau telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya fon beliau yang tidak dapat dihidupkan itu dapat diperiksa dan dibaiki semula seperti sebelumnya.

Sebaik sahaja menerima fon tersebut, juruteknik kami terus membongkar fon itu untuk memulakan kerja-kerja pencarian punca kerosakan dengan menggunakan alat pembekal kuasa yang terdapat di premis kami.

Ketika diteliti, kami mendapati fon tersebut mempunyai bacaan arus voltage yang normal pada sistem kerja motherboardnya, ini membuatkan kami mengalihkan tumpuan pencarian punca kerosakan pada bahagian komponen yang lain.

Hasilnya kami berjaya menemukan yang layar skrinnya sudahpun mengalami keretakan dibahagian dalam. Ini menjadikan fon tersebut gagal untuk dihidupkan walau sudah dicas selama berjam-jam lamanya.

Setelah berbincang dengan pemiliknya berkenaan kos baikpulih yang diperlukan bagi mengganti set lcd skrin yang baru, beliau terus bersetuju dan meminta supaya kami dapat menyiapkannya dengan sesegera yang mungkin. Tidak sampai 40 minit, fon Samsung J3 2016 milik Puan Nur Asyiqin dari Presint 5 itupun kembali hidup semula dan berfungsi normal kembali sebaik sahaja siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

LCD Skrin Samsung J3 Pecah

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

LCDDamagedsamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *