Baiki LCD Skrin Samsung C9 Pro – Putrajaya

Skrin Samsung C9 Pro Pecah Tak Menyala

Layar skrin tak menyala!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Samsung model C9 Pro milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 1 iaitu Encik Md Kamal.

Encik Md Kamal yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani rakan sepejabat beliau telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya kami dapat membaiki semula fonnya yang dikatakan mempunyai masalah tidak dapat menyala setelah terjatuh baru-baru ini.

Ketika diperiksa, kami mendapati terdapat keretakan pada permukaan layar skrinnya. Ini disebabkan hentakan keras sewaktu terjatuh pada beberapa hari lepas.

Sebaik sahaja mengenalpasti punca masalahnya, kami terus memaklumkan kepada pemiliknya tentang gerak kerja yang akan diambil beserta kos baikpulih yang diperlukan sekiranya beliau ingin menggantikan set lcd skrin yang baru.

Tanpa ragu-ragu lagi, pemiliknya terus bersetuju dan meminta supaya kami dapat menyiapkan fon tersebut dengan secepat yang mungkin kerana amat memerlukannya untuk urusan kerja seharian yang penting.

Juruteknik kami terus melakukan kerja tanpa bertangguh sebaik sahaja alat gantinya sampai ke stok premis kami dan tidak sampai 40 minit, fon Samsung C9 Pro milik Encik Md Kamal dari Presint 1 itupun kembali pulih dan normal semula sebaik sahaja ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

 

Updates

LCDDamagedsamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *