Baiki LCD Skrin Samsung A50 – Putrajaya

Repair LCD Skrin Samsung A50 Rosak

Skrin tak menyala selepas terjatuh!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Samsung model A50 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 17 iaitu Encik Mahfuz.

Encik Mahfuz yang singgah ke premis perniagaan kami setelah habis waktu pejabat telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya masalah yang berlaku keatas fon tersebut dapat diperiksa dan dibaiki semula agar dapat digunakan kembali dengan baik seperti sebelum ini.

Ketika diperiksa, kami mendapati terdapat sedikit keretakan kecil di bahagian atas permukaan layar skrinnya. Setelah diamati dengan lebih teliti, kami mendapati bahawa bukan sahaja permukaan luarannya sahaja yang sudah retak, bahkan lapisan dalam lcd nya juga sudah mengalami keretakan kesan terjatuh tidak berapa lama dahulu.

Sebaik sahaja dijelaskan kepada pemiliknya tentang kos baikpulih dan gerak kerja yang akan diambil bagi memastikan fon beliau kembali pulih seperti keadaan asal, beliau terus bersetuju dan berharap fon itu dapat digunakan kembali selepas ini setelah hampir 2 bulan tidak menggunakannya dek kerana kerosakan yang dialami.

Berbekalkan pengalaman yang ada pada juruteknik kami, tidak sampai 30 minit fon Samsung A50 milik Encik Mahfuz dari Presint 17 itupun kembali hidup dan pulih serta merta setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman didalam mengendalikan kes-kes kerosakan skrin pada peranti Android & IOS.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

LCDDamagedsamsung

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *