Baiki LCD Skrin Redmi Note 5 – Putrajaya

Redmi Note 5 Tak Boleh Hidup Masuk Air.

Skrin tak boleh sentuh lepas masuk air!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Xiaomi model Redmi Note 5 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 15 iaitu Encik Alwi.

Encik Alwi yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani rakan sepejabat beliau telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk memeriksanya kerana ia tidak dapat dihidupkan setelah terkena air hujan baru-baru ini.

Sebaik sahaja mendengar penerangan beliau, kami terus meleraikan setiap komponen dan peralatan dalaman fon tersebut untuk memulakan kerja-kerja pencucian dengan menggunakan cecair khas bagi peralatan elektronik yang bertujuan untuk mengelakkan sebarang kejadian litar pintas dikemudian hari.

Sejurus ianya siap dibaiki, kami cuba menghidupkan semula fon tersebut dan hasilnya ianya berjaya hidup semula akan tetapi terdapat suatu masalah yang timbul dimana layar sesentuhnya tidak lagi dapat digunakan seperti biasa.

Pemiliknya terus bersetuju untuk kami gantikan set lcd skrin yang baru setelah berpuas hati mendengar penerangan kami berkenaan kos dan gerak kerja yang akan diambil bagi memastikan fon itu kembali pulih.

Tidak sampai 40 minit, fon Xiaomi Redmi Note 5 milik Encik Alwi dari Presint 15 itupun kembali pulih dan berfungsi normal semula sejurus ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman didalam membaiki peranti Android & IOS yang mengalami kerosakan disebabkan dimasuki air.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

 

Updates

LCDDamagedWaterDamagedxiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *