Baiki LCD Skrin Oppo R9s – Putrajaya

Skrin Oppo R9s Rosak

Skrin tak menyala lepas jatuh!

alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Oppo model R9s milik seorang pelanggan kami yang datang dari presint 5 iaitu Encik Rushaimie.

Encik Rushaimie yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya fon itu dapat dibaiki dan digunakan semula seperti sebelum ini.

Ketika diperiksa kami mendapati fon yang tidak dapat menyala itu telah mengalami keretakan di bahagian dalam lcdnya. Ini menyebabkannya tidak dapat menyala walaupun nada deringnya masih lagi kedengaran jika ada panggilan yang masuk.

Setelah berbincang dengan pemiliknya berkenaan gerak kerja yang akan diambil beserta kos baikpulih yang diperlukan untuk membaikinya, pemiliknya terus bersetuju untuk kami gantikan set lcd skrin yang baru untuk fon itu.

Setelah bekerja didalam lebih kurang didalam 45 minit, fon Oppo R9s milik Encik Rushaimie dari Presint 5 itupun kembali pulih dan hidup normal semula seperti sebelumnya sejurus ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman luas didalam mengendalikan kes-kes kerosakan skrin pada peranti Android & IOS.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *