Baiki LCD Skrin Oppo F7 – Puchong

Skrin Oppo F7 Rosak

Skrin berkelip-kelip selepas masuk air.

 

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah berlaku keatas sebuah smartphone yang berjenama Oppo model F7 milik seorang pelanggan kami yang dari Puchong iaitu Puan Erlyna.

Puan Erlyna yang singgah ke premis perniagaan kami telah menyerahkan fon beliau itu ke tangan juruteknik dan meminta agar fon beliau yang tidak dapat dihidupkan setelah dibasahi air itu dapat pulih semula seperti sediakala ditangan juruteknik kami.

Sebaik sahaja mendengar penjelasan beliau berkenaan fon rosak setelah dimasuki air, terus kami bongkar setiap komponen dan peralatan dalaman yang terdapat padanya untuk memulakan kerja-kerja pencucian bagi mencegah sebarang kejadian litar pintas dikemudian hari.

Sebaik sahaja kesemua peralatan dalamannya siap dicuci, kami cuba menghidupkannya dengan alat pembekal kuasa yang terdapat di premis kami, hasilnya bacaan arus voltage pada motherboardnya menunjukkan bacaan normal bagi sesebuah smartphone walaupun tiada sebarang paparan yang muncul pada permukaan layar skrin.

Setelah berbincang dengan pemiliknya berkenaan punca dan kos baikpulih yang diperlukan untuk membaiki fon itu, beliau terus bersetuju dan memita supaya kami dapat menyiapkannya dengan secepat yang mungkin kerana mahu menggunakannya untuk urusan kerja seharian yang penting.

Tidak sampai 40 minit, fon Oppo F7 milik Puan Erlyna dari Puchong itupun kembali pulih dan berfungsi normal semula seperti biasa sebaiki sahaja ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman luas didalam mengendalikan kes-kes kerosakan lcd skrin pada peranti Android & IOS.

Setelah siap dibaiki BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

LCDDamagedoppoWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *