Baiki LCD Skrin Oppo F1 – Bandar Baru Salak Tinggi

Skrin Oppo F1 Pecah

Skrin Oppo F1 gelap separuh!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Oppo model F1 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Bandar Baru Salak Tinggi iaitu Puan Suhani.

Puan Suhani yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani anak beliau telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan bertanyakan punca masalah yang sedang dihadapi dan berapakah kos yang diperlukan bagi membaikinya semula.

Ketika diteliti, kami dapat melihat yang separuh permukaan layar skrinnya sudah berada didalam keadaan retak dan paparannya pula terdapat beberapa tompokan hitam yang muncul setelah terjatuh baru-baru ini.

Sebaik sahaja memeriksa fon tersebut, kami mendapati yang lcd skrinnya sudahpun rosak dan perlu digantikan dengan set yang baru sekiranya pemiliknya mahu menggunakan fon itu kembali seperti sebelum ini.

Setelah dijelaskan dengan terang berkenaan langkah kerja yang akan diambil beserta kos baikpulih yang akan dikenakan, beliau terus bersetuju dan meminta supaya kami menyiapkannya dengan segera kerana mahu menggunakannya untuk urusan kerja seharian yang amat penting.

Tidak sampai 1jam, fon Oppo F1 milik Puan Suhani dari Bandar Baru Salak Tinggi itupun kembali pulih dan berfungsi sempurna seperti biasa sejurus sahaja ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman didalam mengendalikan kes-kes kerosakan skrin pada peranti Android dan IOS.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

LCDDamagedoppo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *