Baiki LCD Skrin One Plus One – Putrajaya


Skrin bergerak sendiri!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama One Plus model One milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 11 iaitu Encik Wira Amirul.

Encik Wira Amirul yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani isteri beliau telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya kami memeriksa dan memberikan sebut harga kos baikpulih bagi fon beliau yang dikatakan mempunyai masalah pada layar skrinnya.

Ketika diperiksa, kami mendapati layar skrinnya bergerak dengan sendirinya tanpa disentuh. Kerosakan seperti ini biasa terjadi kepada mana-mana jenama smartphone dan penyakitnya dikenali dengan nama “Ghost Touch”.

Setelah kami dapat memastikan kepada mereka bahawa punca masalah ini datang dari layar skrinnya yang didatangkan sekali dengan lcd, kami terus menerangkan kepada mereka tentang gerak kerja yang akan diambil beserta kos baikpulih yang diperlukan sekiranya mahu kami gantikan dengan set lcd skrin yang baru.

Sebaik sahaja mendapat persetujuan dari pemiliknya, kami terus memulakan kerja-kerja baikpulih dan tidak sampai 40 minit waktu bekerja, fon One Plus One milik Encik Wira Amirul dari Presint 11 itupun kembali pulih sejurus ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Skrin One Plus One Rosak Ghost Touch

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

LCDDamagedOnePlus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *