Baiki LCD Skrin iPhone XS – Cyberjaya

LCD Skrin iPhone XS Rosak

Separuh layar skrin tak boleh tekan!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Apple model iPhone XS milik seorang pelanggan kami yang datang dari bandar Cyberjaya iaiatu Encik Amir.

Encik Amir yang singgah ke premis perniagaan kami selepas habis waktu bekerja telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya kami dapat memeriksa fon kesayangan beliau itu.

Ketika diperiksa, kami mendapati layar sesentuhnya di separuh bahagian tidak dapat disentuh. Melihat sahaja keadaan tersebut, kami terus bertanyakan kepada pemiliknya punca masalah yang sedang berlaku itu.

Pemiliknya menjelaskan beliau cuba mencuci permukaan layar skrinnya yang comot itu dengan kain basah dan selepas siap dicuci, ianya terus rosak dan tidak lagi dapat disentuh seperti biasa.

Setelah siap diperiksa, kami mendapati bahawa set lcdnya sudahpun rosak akibat terkena air yang beliau gunakan semasa ingin mencuci tempoh hari. Pemiliknya terus bersetuju untuk kami gantikan set lcd skrin yang baru untuk fon beliau sebaik sahaja beliau mendengar penerangan kami.

Tidak sampai tempoh 40 minit, iPhone XS milik Encik Air dari bandar Cyberjaya itupun kembal pulih dan berfungsi normal semula seperti biasa setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman didalam mengendalikan kes-kes kerosakan skrin yang berlaku pada iPhone & iPad.

Setelah siap dibaiki BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

iphoneLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *