Baiki LCD Skrin Huawei Y7P – Putrajaya

Repair LCD Skrin Huawei Y7P Rosak

Layar skrin retak seribu!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model Y7P milik salah seorang pelanggan setia kami yang datang dari Presint 15 iaitu Puan Wan.

Puan Wan yang singgah ke premis perniagaan kami sedari awal pagi lagi telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya kami dapat memeriksa fon tersebut yang dikatakan mempunyai masalah pada layar skrinnya.

Ketika diperiksa, kami mendapati layar sesentuhnya sudahpun berada didalam keadaan retak seribu. Keadaan ini terjadi disebabkan ianya terlepas dari genggaman anak kecilnya pada beberapa hari lepas.

Disebabkan keretakan berlaku dikawasan penjuru kamera selfie, fungsi kamera hadapannya juga turut terganggu kerana kesan keretakan pada layar sesentuhnya telah menutup sebahagian lensa kamera depannya itu.

Sebaik sahaja kami selesai mendengar penerangan kami yang berbentuk gerak kerja yang akan diambil untuk membaikinya semula beserta kos baikpulih yang diperlukan, Puan Wan terus bersetuju untuk kami gantikan sahaja layar skrinnya dengan sebuah set yang baru.

Tidak sampai 45 minit bekerja, fon Huawei Y7P milik Puan Wan yang datang dari Presint 15 itupun kembali pulih dan berfungsi semula seperti sebelumnya sejurus sahaja ia siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman membaiki kerosakan layar skrin yang sering sahaja berlaku pada peranti Android & IOS.

Setelah siap dibaiki BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

 

Updates

huaweiLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *