Baiki LCD Skrin Huawei Nova 3i – Kajang

Huawei Nova 3i Tak Menyala, Skrin Rosak

Layar skrin retak 1000!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model Nova 3i milik seorang pelanggan kami yang datang dari Bandar Kajang iaitu Encik Zulhusni.

Beliau yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya lcd skrinnya dapat dibaiki semula memandangkan ianya sudahpun retak timbul warna-warna yang menandakan cecair lcd nya sudahpun pecah dari dalam.

Ketika diperiksa, kami mendapati bahawa permukaan layar sesentuhnya sudahpun retak 1000 dan ianya memang memerlukan penggantian sebuah lcd skrin yang baru memandangkan fon ini didatangkan khas secara 1 set layar skrin dan lcdnya.

Setelah dimaklumkan kepada pemiliknya berkenaan kos baikpulih dan gerak kerja yang akan diambil pada fon tersebut, beliau terus bersetuju dan sanggup menunggu juruteknik kami menyiapkannya dikedai kami.

Sebaik sahaja mendapat lampu hijau dari beliau kami terus memulakan kerja-kerja penggantian set lcd skrin yang baru dan tidak sampai 45 minit, fon Huawei Nova 3i milik Encik Zulhusni dari Bandar Kajang itupun kembali pulih dan berfungsi normal semula setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

huaweiLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *