Baiki LCD Skrin Huawei Nova 2i – Putrajaya

Huawei Nova 2i Rosak Masuk Air Laut

Fon tak hidup lepas masuk dalam laut!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model Nova 2i milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 9 iaitu Encik Khairi.

Encik Khairi yang singgah ke premis perniagaan kami telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya fon beliau yang mati selepas masuk kedalam air laut itu dapat dibaiki dan dihidupkan semula seperti sebelumnya.

Sebaik sahaja mendapat maklumat bahawa fon itu mati setelah masuk kedalam air laut, kami terus meleraikan setiap komponen dan peralatan dalaman fon itu untuk memulakan kerja-kerja pencucian komponen dalaman dengan menggunakan cecair khas bagi mencuci peralatan elektronik yang terdapat di kedai kami.

Sewaktu proses pencucian berlangsung, kami dapat melihat dengan jelas keadaan dalamannya yang sudahpun teruk berkarat akibat dimasuki air laut baru-baru ini. Setelah kesemuanya siap dicuci kami melihat bacaan voltage pada motherboardnya menerusi alat pembekal kuasa kami untuk menentukan samada ianya masih lagi normal ataupun tidak.

Ternyata tuah menyebelahi pemilik fon ini dimana motherboardnya masih lagi normal dan dapat hidup, cuma berlaku sedikit masalah pada layar skrinnya dimana fungsi sesentuhnya tidak dapat lagi digunakan kerana terjejas dengan air laut.

Pemiliknya terus memberikan lampu hijau kepada kami setelah dijelaskan kepada beliau punca dan kos baikpulih yang dikenakan dan tanpa berlengah lagi kami terus memulakan proses penggantian lcd skrin yang baru untuk fon ini. Tidak sampai 40 minit, fon Huawei Nova 2i milik Encik Khairi dari Presint 9 itupun kembali hidup dan dapat berfungsi semula seperti biasa setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

huaweiLCDDamagedWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *