Baiki LCD Skrin & Bateri Huawei Nova 3 – Putrajaya

Huawei Nova 3 Rosak Masuk Air

Fon tak hidup lepas masuk air!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model Nova 3 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 8 iaitu Encik Azizul.

Encik Azizul yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya ianya dapat diperiksa dan diperbaiki semula.

Ketika diperiksa, beliau menjelaskan yang fon itu tidak dapat dihidupkan setelah masuk ke dalam air beberapa hari lepas. Sebaik sahaja mendengar penjelasan beliau, kami terus meleraikan setiap komponen dan peralatan dalaman fon itu untuk memulakan kerja-kerja pencucian dengan menggunakan cecair khas untuk mencuci peralatan elektronik yang terdapat dikedai kami bagi mengelakkan sebarang kejadian litar pintas dikemudian hari.

Setelah kesemuanya siap dicuci, kami cuba menghidupkannya dengan alat pembekal kuasa untuk melihat bacaan voltage pada motherboardnya dan ternyata ianya menunjukkan bacaan yang normal.

Sejurus selepas bacaan voltage pada motherboardnya diketahui, kami cuba menghidupkannya secara sempurna dan ternyata fon tersebut gagal dicas dan dihidupkan kerana connector baterinya terbakar & lcd skrinnya sudah rosak dek kerana terjejas dengan ar sebelum ini.

Pemiliknya terus bersetuju dengan tawaran istimewa kami yang berupa kos baikpulih yang khusus sekiranya beliau mahu membaiki kedua-dua komponen tersebut. Tanpa berlengah masa kami terus memulakan kerja-kerja baikpulih sebaik sahaja mendapat lampu hijau dari beliau dan tidak sampai 1 jam fon Huawei Nova 3 milik Encik Azizul dari Presint 8 itupun kembali hidup dan berfungsi normal semula seperti biasa setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

huaweiLCDDamagedWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *