Baiki Huawei Nova 5t Masuk Air – Putrajaya

Baiki-Huawei-Nova-5-T-Masuk-Air-Kedai-baiki-Handphone-Huawei-Putrajaya-Cyberjaya-Serdang-Puchong-Kajang-Bangi-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi-KLIA-Nilai

Fon tak menyala lepas masuk air!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model Nova 5T milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 9 iaitu Puan Yusniza.

Puan Yusniza yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan fon tersebut ke tangan juruteknik kami dan meminta supaya fon kesayangannya itu dapat dibaiki semula.

Setelah mendengar penjelasan beliau yang fon itu mengalami kerosakan setelah dimasuki air, terus kami mencadangkan kepada beliau agar kami dapat membongkar setiap komponen dan peralatan dalaman fon itu untuk melakukan proses pencucian papan litar dengan alat pencuci khas peralatan elektronik bagi mengelakkan sebarang kejadian litar pintas dikemudian hari.

Sebaik sahaja mendapat persetujuan beliau kami terus memulakan kerja-kerja baikpulih dan setelah proses pencucian selesai kami cuba menghidupkan papan litarnya dengan alat pembekal kuasa yang terdapat di premis kami. Hasilnya, aliran voltage papan litarnya menunjukkan bacaan normal bagi sesebuah smartphone.

Akhirnya setelah bekerja lebih kurang 45 minit, fon Huawei Nova 5t milik Puan Yusniza dari Presint 9 itupun kembali pulih dan berfungsi normal semula sejurus ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman luas didalam mengendalikan kes-kes smartphone Android & IOS yang mengalami kerosakan dimasuki air. Jelas kelihatan dari riak wajahnya yang berpuas hati dengan servis kami.

Baiki-Huawei-Nova-5-T-Masuk-Air-Kedai-baiki-Handphone-Huawei-Putrajaya-Cyberjaya-Serdang-Puchong-Kajang-Bangi-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi-KLIA-Nilai

Setelah dibaiki BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

 

Updates

huaweiWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *