Baiki Huawei Nova 3 Masuk Air – Putrajaya

Huawei Nova 3 Rosak Masuk Air.

Tak menyala lepas masuk air!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model Nova 3 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 18 iaitu Puan Norlaila.

Puan Norlaila yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani anak-anak beliau telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya fon beliau yang dikatakan tidak dapat dihidupkan setelah dimasuki air itu dapat dibaiki dan digunakan semula.

Sebaik sahaja mendapat tahu yang fon tersebut dimasuki air, kami terus meleraikan setiap komponen dan peralatan dalaman fon itu untuk memulakan kerja-kerja pencucian dengan menggunakan cecair khas yang digunakan keatas peralatan elektronik yang terdapat di premis kami.

Kerja pencucian ini tidak lain dan tidak bukan sebagai langkah untuk mencegah sebarang kejadian litar pintas pada fon tersebut dikemudian hari.

Setelah selesai kesemua peralatan dan komponen dalamannya dicuci, kami memasangkannya semula dengan tujuan untuk memeriksa samada ianya masih lagi normal ataupun sudah rosak akibat terkesan dengan air tempohari.

Hasilnya, kami berjaya menghidupkan semula fon Huawei Nova 3 milik Puan Norlaila yang datang dari Presint 18 itu dan ianya dapat berfungsi semula dengan baik tanpa sebarang masalah sebaik sahaja siap diselenggara oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

huaweiWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *