Baiki Charging Port Xiaomi Redmi 4a – Putrajaya

Redmi 4a Tak Boleh Charge

Redmi 4a tak boleh cas!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Xiaomi model Redmi 4a milik salah seorang pelanggan kami yang setia sejak bertahun iaitu Encik Solihin dari Presint 9.

Encik Solihin yang singgah ke premis perniagaan kami secara berseorangan telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya ianya dapat diperiksa dan dibaiki agar dapat berfungsi kembali seperti sebelum ini.

Ketika diteliti kami mendapati fon yang mengalami masalah tidak boleh dicas itu telah mengalami kerosakan pada pin pengecasnya dimana salah satu daripadanya telahpun bengkok dan hampir patah. Ini mengakibatkan proses pengecasan yang akan menghubungkan kuasa elektrik ke bateri itu gagal.

Setelah dimaklumkan kepada beliau tentang punca dan kos baikpulih yang akan diperlukan, tanpa ragu-ragu beliau terus bersetuju dan meminta supaya kami dapat membaikinya semula dengan secepat yang boleh kerana amat memerlukan fon tersebut untuk urusan seharian yang penting.

Tidak sampai 30 minit, fon Xiaomi Redmi milik Encik Solihin yang datang dari Presint 9 itupun kembali pulih sebaik sahaja ia siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

Charging Portxiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *