Baiki Charging Port Asus X013D – Semenyih

Asus X013D Tak boleh Cas

Asus Zenfone Go tak boleh cas

Selesai ganti dan baiki set charging port yang baru untuk fon Asus Zenfone Go X013D milik Encik Fahmy yang datang dari Semenyih jauh-jauh ke premis BenAbas Gadget yang tereletak di Presint 8 Putrajaya. Encik Fahmy yang terus ke kedai kami setelah habis waktu kerja minta juruteknik kami tengok-tengokkan dan baiki terus kalau boleh masalah kegagalan mengecas yang melanda Asus Zenfone Go X013D beliau.

Asus X013D Tak boleh Cas

Dalam proses baikpulih

Beliau juga turut cerita yang sebelum ini fon ini memang sudah menunjukkan tanda-tanda kerosakan charging port. Ianya memang memerlukan kabel USB ditekan-tekan dan digodek-godek secara paksa sebelum sambungan kuasa dapat dialirkan ke dalam bateri fon. Nasib tak baik, akhirnya fon yang sebelum ini masih lagi boleh dicas dengan cara paksa dan kasar, ianya terus gagal untuk mengecas walaupun sudah dicuba dengan pelbagai kabel lain dan dengan pelbagai cara.

Bila kami periksa, kami dapati pin pada permukaan charging port beliau sudahpun bengkok dan memerlukan rawatan segera. Encik Fahmy setuju dengan tawaran kos dan tempoh waranti yang kami sertakan jika fon beliau dibaiki dan tanpa berlengah lagi terus kami bongkarkan setiap komponen dalam rangka memulakan kerja-kerja baikpulih smartphone Encik Fahmy. Dalam jangka waktu yang tidak sampai 1 jam, BenAbas Gadget berjaya membaiki dan menggantikan set charging port pada Asus Zenfone Go milik Encik Fahmy.

Asus X013D Tak boleh Cas

Setelah siap dibaiki

Setelah siap kami gantikan dengan set charging port yang baru, Asus Zenfone go X013D milik Encik Fahmy yang datang dari Semenyih kembali boleh dicas dan dihidupkan semula seperti biasa. Seronok kami tengok beliau tersenyum puas melihat fon tersayang kembali pulih dari wabak penyakit yang datang secara tiba-tiba walau tak diundang.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#terer

Updates

asusCharging Port

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *