Baiki Charging Port Asus X008D – Putrajaya

Asus X008D Tak Boleh Charging

Bateri tak boleh cas!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Asus model X008D milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 18 iaitu Encik Zulkefli.

Encik Zulkefli yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya fon tersebut dapat diperiksa dan dibaiki semula supaya dapat digunakan kembali seperti sebelum ini.

Sambil kami memeriksa fon tersebut, beliau turut menjelaskan kepada kami yang fon itu susah untuk dicas dan walaupun sudah dicas lama, peratus kuasa baterinya tetap tidak mahu terisi. Beliau juga ada menambah yang sebelum ini pernah membaiki charging port fon tersebut disebabkan oleh masalah yang sama berikutan dimasuki air tidak lama dahulu.

Setelah selesai diperiksa, kami mendapati soldering pad pada tapak charging portnya sudahpun tercabut dan perlu digantikan dengan yang baru. Pemiliknya terus bersetuju untuk kami gantikan set charging port yang baru setelah mendengar kosnya yang sangat memuaskan hati. Tidak sampai 30 minit, fon Asus X008D milik Encik Zulkefli dari Presint 18 itupun kembali pulih sebaik sahaja siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

asusCharging Port

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *