Baiki Bateri Xiaomi Redmi 5a – Taman Putra Perdana

Bateri Redmi 5a Kembung

Fon kerap mati tiba-tiba!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Xiaomi model Redmi 5a milik seorang pelanggan kami yang datang dari Taman Putra Perdana iaitu Encik Nizam.

Encik Nizam yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani ahli keluarga beliau telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya kami dapat memeriksa sekaligus membaiki fon beliau yang dikatakan mempunyai masalah cepat habis dan terpadam dengan tba-tiba.

Ketika diteliti kami mendapati terdapat sedikit keadaan tidak normal pada bahagian belakang fon tersebut. Keadaan ini terjadi disebabkan baterinya yang sudahpun menggelembung dari dalam. Sebaik sahaja melihat keadaan baterinya itu, kami terus mengenal pasti punca masalah yang sering berlaku sebelum ini.

Setelah dijelaskan kepada pemiliknya tentang punca masalah dan kos baikpulih yang diperlukan bagi menggantikan sebuah bateri yang baru, mereka terus bersetuju dan berharap supaya masalah yang berlaku itu selesai setelah digantikan dengan set bateri yang baru nanti.

Tidak sampai 30 minit, fon Xiaomi Redmi 5a milik Encik Nizam dari Taman Putra Perdana itupun kembali pulih sebaik sahaja siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Bateri Redmi 5a Kembung

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

Baterixiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *