Baiki Bateri Redmi 5a – Putrajaya

Bateri Redmi 5a Kembung

Peratus bateri cepat habis!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Xiaomi model Redmi 5a milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 18 iaitu Puan Nurul Huda.

Puan Nurul Huda yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani suami beliau telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami sambil mengadu yang fon kesayangannya itu seringkali mengalami masalah kehabisan kuasa dalam waktu yang singkat dan bermasalah ketika proses pengecasan.

Sebaik sahaja mendengar penjelasan beliau, kami terus meleraikan fon tersebut untuk memulakan kerja-kerja pemeriksaan untuk mencari punca masalah yang berlaku.

Hasilnya, kami dapat melihat yang keadaan bateri fon tersebut sudahpun mengembung dari dalam akibat sudah berada diluar kitaran normal bagi sesebuah bateri smartphone. Ini mengakibatkan masalah kerap kehabisan kuasa dengan cepat itu sering terjadi.

Selesai sahaja pemiliknya mendengar penjelasan kami yang berupa kos dan gerak kerja yang akan diambil bagi memulihkan fon itu semula, mereka terus bersetuju untuk menggantikan bateri yang baru ditempat kami.

Tidak sampai 20 minit, fon Redmi 5a milik Puan Nurul Huda dari Presint 18 itupun kembali pulih da berfungsi baik semula setelah siap digantikan dengan bateri baru oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Bateri Redmi 5a Kembung

Setelah siap dibaiki BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

Baterixiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *