Baiki Bateri iPhone 7 – Putrajaya

Bateri iPhone 7 Rosak.

iPhone 7 tiba-tiba tak boleh hidup langsung!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Apple model iPhone 7 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 4 iaitu Encik Rudy.

Encik Rudy yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan fon tersebut kepada juruteknik kami dan meminta supaya fon tersebut dapat diperiksa bagi mengenal pasti punca permasalahan yang sedang dihadapinya.

Beliau juga turut menjelaskan yang pada mulanya fon tersebut hanya mengalami masalah kesukaran untuk dicas, akan tetapi ianya langsung tidak menunjukkan sebarang reaksi dan terus terpadam sejak semalam.

Sebaik sahaja mendengar penjelasan beliau, kami terus melihat bacaan voltage bateri tersebut dan ternyata ianya menunjukkan bacaan yang tidak normal dan sudah rosak akibat tempoh hayatnya yang sudah melepasi 3 tahun sejak mula digunakan.

Pemiliknya terus bersetuju untuk kami gantikan dengan sebuah bateri yang baru setelah dimaklumkan kepadanya tentang kos dan tempoh jaminan yang akan disertakan kelak. Tidak sampai 30 minit, iPhone 7 milik Encik Rudy yang datang dari Presint 4 itupun kembali hidup dan berfungsi semula seperti sebelumnya sebaik sahaja ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

iPhone 7 Tak Boleh Hidup

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

Bateriiphone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *