Baiki Bateri Huawei Nova 2i – Putrajaya

Bateri Huawei Nova 2i Kembung

Bingkai skrin hampir tercabut!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model Nova 2i milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 8 iaitu Encik Mohd Sayuti.

Beliau yang telah singgah ke premis perniagaan kami bersama-sama ahli keluarganya telah menyerahkan fo tersebut kepada juruteknik kami dan mengadu bahawa fon itu telah mengalami sedikit keganjilan sejak beberapa hair lepas.

Sebaik sahaja diminta untuk menjelaskan keganjilan tersebut beliau dengan segera menunjukkan keadaan fon itu yang secara kasarnya dapat dilihat bahawa layar skrinnya sudahpun terangkat dan hampir terkeluar dari sarung bingkai perumah.

Berdasarkan pengalaman kami, keadaan ini akan terjadi sekiranya bateri sesebuah fon itu mengembang dari dalam. Keadaan itu akan memaksa layar skrinnya terangkat keatas setelah ditolak oleh bateri yang kembung itu.

Pemiliknya terus bersetuju untuk menggantikan sebuah bateri yang baru setelah kami menerangkan kepada beliau kos dan tempoh jaminan yang akan disertakan nanti. Tidak sampai 30 minit menunggu, fon Huawei Nova 2i milik Encik Mohd Sayuti dari Presint 8 itupun kembali pulih sejurus siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

Baterihuawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *