Asus Z00SD Tak Boleh Hidup – Putrajaya

Asus Z00SD

Repair Asus Z00SD yang rosak bateri

Asus Z00SD

Asus Z00SD En. Wan Hilmi setelah selesai direset

Selesai ganti set bateri yang baru bagi fon model Asus Zenfone Go Z00SD milik Encik Wan Hilmi dari Presint 9. Encik Wan Hilmi minta BenAbas Gadget untuk periksa fon beliau yang katanya tidak boleh hidup. Bila cuba dicas, ianya langsung tidak ada sebarang respon dan perubahan. Tanpa membuang masa, kami pun cuba hidupkan fon Encik Wan Hilmi dengan alat pembekal kuasa kami.

Asus Z00SD

Setelah selesai dibaiki

Asus Zenfone Go Z00SD ini kembali boleh hidup dan berfungsi semula tanpa sebarang masalah. Hasilnya, kami menemui punca sebenar masalah Asus Z00SD ini iaitu baterinya yang sudah pun kong dan mati akibat sudah berada diluar tempoh paras normal ia bekerja.

Asus Z00SD

Asus Z00SD En. Wan Hilmi siap sedia untuk digunakan semula

Bila Encik Wan Hilmi beritahu yang beliau setuju untuk kami gantikan dengan set bateri yang baru, terus kami gantikan dengan alat ganti yang baru. Beliau juga minta BenAbas Gadget untuk reset semula fon beliau kerana dah terlupa password dan tidak mahu fonnya berat dengan applikasi2 yang membebankan dan jarang sangat digunakan Akhirnya, fon Asus Zenfone Go Z00SD milik En. Wan Hilmi dari Presint 9 yang datang dalam kedaan mati dan tidak menyala, kembali boleh dicas, hidup dan berfungsi semula seperti biasa.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Nak repair smartphone? Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#terer

Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *